Ekologisuus Meripäivillä

Ympäristöystävällisemmät Meripäivät

Festivaalikävijöiden hyvinvoinnin lisäksi Kotkan Meripäivät haluaa huolehtia luonnon ja ympäristön hyvinvoinnista. Itämeren ympäröimän tapahtuman suunnittelussa pyritään varmistamaan mahdollisimman pieni ympäristön ja luonnon kuormitus. Meripäivillä kaikki jätteet lajitellaan ja tapahtuman kaatopaikkajätteen saldo on jo vuosien ajan ollut nolla.

Tapahtuma-alueella on runsaasti jäteastioita ja alueella kulkee siivouspartioita varmistamassa, että alueen roskat päätyvät oikeaan jäteastiaan. Alueella toimijat on velvoitettu kierrättämään kaikki tapahtuman aikana syntyvä jäte, ja kävijöitä kehotetaan viihtymään alueella ympäristöä kunnioittaen. Alueen ravintoloissa juomat pyritään tarjoamaan tölkeistä ja muovittomista kerta-astioista.

Toivomme, että myös jokainen festivaalikävijä ottaa juhlinnan lomassa myös ympäristön huomioon. Viedään roskat roskiin, lajitellaan jätteet, täytetään omaa juomapulloa ja suositaan julkista liikennettä. Mikäli kaipaat neuvoja esimerkiksi lajittelun suhteen, voit olla yhteydessä Meripäivien infopisteeseen.

Yhdessä teemme tapahtuman, joka on niin kävijä- kuin luontoystävällinenkin.

Ympäristötyö

Meripäivät on jo vuosia tehnyt töitä ympäristön kuormittamisen vähentämiseksi ja vuonna 2022 saavutettiin uusi etappi, kun Meripäiville myönnettiin Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Ekokompassilogo. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja. Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

 • Lajittelemme jätteet sekä toimistolla, että tapahtumassa. Tapahtumassa kiertävät lajitteluneuvojat auttavat erityisesti kauppiaita ja ravintoloitsijoita lajitteluun liittyvissä kysymyksissä. Tiedotamme lajittelusta ja ympäristöohjelmasta kumppaneillemme, sekä henkilökunnalle.
 • Jätehuolto suunnitellaan palvelemaan sekä kauppiaita ja ravintoloitsijoita että kävijöitä mahdollisimman hyvin. Seuraamme tapahtumassa syntyvän jätteen määrää ja kehitämme lajittelukäytäntöjä entisestään.
 • Viestimme julkisen liikenteen mahdollisuuksista ja tarjoamme ilmaisia valvottuja pyöräparkkeja.
 • Tapahtumassa on useita vesipisteitä, joissa oman vesipullon voi täyttää. Pulloille ja tölkeille on myös keräyspisteet.
 • Teemme hankintoja harkitusti ja suunnitellusti. Keskitämme tekemiämme tilauksia ja käytämme uudelleen isoa osaa tapahtumakalustostamme ja esimerkiksi banderolleihin ei enää paineta vuosilukuja. Lisäksi lainaamme ja vuokraamme kalustoa myös muille toimijoille.
 • Keräämme tietoa alihankkijoiden ympäristötyöstä ja painotamme tätä valinnoissamme.

Ekokompassi:

 • On ympäristöjärjestelmä ja sertifikaatti, joka auditoidaan ulkoisesti
 • Sisältää 10 kriteeriä joiden noudattamiseen organisaatio sitoutuu
 • Räätälöidään henkilökohtaisesti asiakkaan ja toimialan tarpeisiin
 • Pohjautuu ISO 14001 -standardiin (kansainvälinen ympäristöjohtamisen standardi)
 • On Suomen luonnonsuojeluliiton omistama

Voit tutustua Ekokompassin 10 kriteeriin osoitteessa https://ekokompassi.fi/oma-ekokompassi/10-kriteeria/

Pääyhteistyökumppanit

Menossa mukana