Aqua, Ambra, Aquila -kansainvälisen korukilpailun finalistien näyttely Merikeskus Vellamossa

Merikeskus Vellamossa on 29.6. – 30.7.2021 esillä Aqua, Ambra, Aquila -kansainvälisen korukilpailun finalistien näyttely. Kansainvälinen korukilpailu Aqua, Ambra, Aquila syntyi ajatuksesta yhdistää meri ja korut kulttuuritapahtumaksi, joka kiinnostaa suurta yleisöä sekä inspiroi korutaiteilijoita. Finalistikorujen näyttely oli esillä viime vuonna Suomen Kellomuseossa Espoossa. Sen oli määrä olla esillä myös kesällä 2020 Meripäivien aikaan, mutta tapahtuman peruuntuessa näyttely siirrettiin kesälle 2021.

Uusi korukilpailu houkutti runsaasti osanottajia seitsemästä eri maasta ja kilpailuehdotusten korkea taso tarjosi kilpailun jurylle haasteen sekä finalistien, että palkittavien valinnassa. Jury oli seuraava: korumuotoilija ja yrittäjä Carina Blomqvist, korumuotoilija ja yrittäjä, Kalevala Korun muotoilujohtaja Kirsti Doukas, korumuotoilija ja yrittäjä Wiebke Pandikov, korumuotoilija ja yrittäjä, Suomen Kultaseppien Liiton pj. Marjut Viitanen, intendentti, Merikeskus Vellamo Pia Paukku, Kotkan kaupungin silloinen viestintäpäällikkö Mia Brunila, sekä sisällöntuottaja Helinä Koivistoinen.

Virolaisen Sirendin voittajakorussa kiinnitetään huomio ilmaston lämpenemiseen

Kilpailun voittajakorun suunnitteli virolainen opettaja ja taiteilija KairiSirendi. Hän halusi työssään kiinnittää huomion ilmaston lämpenemiseen ja jäävuorien sulamiseen. Varttuessaan luonnon läheisyydessä hän on aina hämmästynyt metsän rauhallisuutta ja hiljaisuutta. Hänen töitänsä inspiroivat ajan kulku, tuoden esille pienimmät usein huomaamattomat hetket.

Toiseksi tulleessa Jaan Pärnin korussa A Tree On the Coast meripihkasta kasvaa puu. Jaan Pärn on virolainen korutaiteilija, joka valmistui Tallinnan taideyliopistosta, ensin arkkitehdiksi 1976 ja sitten korutaiteilijaksi 1982. Hänen töissään heijastuu selkeästi molempien ammattien erikoisosaaminen.

Kolmanneksi tuli Mari Syrénin Freyan kyyneleet. Mari Syrén valmistui vuonna 1998 Lahden ammattikorkeakoulusta koru- ja esinemuotoilijaksi. Hän asuu Porissa, jossa suunnittelee ja valmistaa omia korumallistoja ja uniikkikoruja persoonallisella otteella.


Aqua, Ambra, Aquila. Kansainvälisen korukilpailun finalistien näyttely

Merikeskus Vellamo, Ruuma, Kotka
29.6. – 30.7.2021

www.merikeskusvellamo.fi

Vapaa pääsy.

Näyttelyssä on esillä yhdentoista (11) finalistin työt, sekä kaikkien kilpailuun osallistujien työt diginäytöllä. Näyttelyn yhteistyötahot: Suomen Kultaseppien liitto, Kotkan Meripäivät, Kotkan kaupunki, Suomen Kellomuseo, Taiteen edistämiskeskus ja K.A. Rasmussen.