Avajaisparaati

Meripäivät käynnistyvät vuosittain juhlavalla avajaisparaatilla, joka kulkee halki Kotkan kesäisen keskustan paraatiorkesterin johdolla. Paraati koostuu kotkalaisista toimijoista ja yhdistyksistä, ja muista Meripäiviin läheisesti liittyvistä tahoista. Paraati on Meripäivien perinteikäs ja sykähdyttävä lähtölaukaus, jota keräännytään katsomaan useiden sukupolvien voimalla, vuodesta toiseen.

Meripäiväparaati järjestetään keskiviikkona 27.7. klo 18 alkaen – ilmoittautuminen on nyt auki!

Paraatiin voivat ilmoittautua kaikki kotkalaiset yhdistykset ja yritykset sekä muut Meripäiviin liittyvät tahot. Paraati starttaa tänä vuonna avajaispäivänä eli keskiviikkona 27.7. klo 18.00 Kymenlaaksonkadun loppupäästä, josta paraati lähtee kohti Itäkatua. Lisätietoa uudesta reitistä ja järjestäytymisestä lähetetään ilmoittautuneille ja mukaan hyväksytyille ryhmille kesäkuussa.

Meripäiväparaatin teemana on tänä vuonna RETRO ja paraatin ryhmien toivotaan ilmentävän teemaa monipuolisesti ja kekseliäästi Meripäivien 60 -vuotisjuhlan hengessä.

Ei-kaupalliset yhdistykset, järjestöt ja seurat voivat osallistua paraatiin ilmaiseksi. Kaupallisilta yrityksiltä peritään osallistumismaksu 500 euroa (+ alv). Ryhmien tulee ilmoittautua paraatiin 22.6. mennessä ja vain ilmoittautumispäivään mennessä ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan paraatiin. Järjestäjä on yhteydessä paraatiin hyväksyttyihin ryhmiin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä linkistä: Ilmoittautumislomake

Muutamia ohjeita suunnittelun avuksi:

 • Paraatiryhmät järjestäytyvät uudessa paikassa Kymenlaakson kadulla ja paraati kulkee Kymenlaaksonkatua ja Papinkatua pitkin Itäkadulle.
 • Kaikkien ajoneuvojen tulee olla paikalla VIIMEISTÄÄN klo 16.00 ja kaikki muut ryhmät ja ryhmäläiset klo 16.30.
 • Ryhmien paikat ja saapumisohjeet lähetetään infokirjeessä yhteyshenkilölle. Tarkista siis, että ryhmänne laittaa yhteyshenkilöksi sen joka on tavoitettavissa myös kesällä!
 • Paraatissa noudatetaan voimassaolevia terveysturvallisuus ohjeita ja niistä kerrotaan viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä. Järjestäjä pidättää oikeuden pienentää ryhmäkokoja ja tehdä muita tarvittavia järjestelyjä, jotta paraati saadaan järjestettyä terveysturvallisesti.
 • Kaikkien paraatiin tulevien ajoneuvojen rekisterinumerot sekä kuljettajat (paraatissa ajoneuvoa kuljettava) tulee ilmoittaa järjestäjälle.
 • Ryhmille tehdään järjestäjän toimesta kyltit ja kylttejä paraatissa kantavat ryhmien omat edustajat.
 • Jokainen ryhmä vastaa itse roskistaan! Järjestäytymisalueelle ei saa jäädä roskia.

Paraatiin valmistautumisessa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • PARAATI ON KOKONAISUUDESSAAN SAVUTON – koskee myös yleisöä. Ethän siis polta myöskään järjestäytymisalueella!
 • Paraatiryhmät kulkevat kartan osoittamassa järjestyksessä. Paraatin on kuljettava koko ajan tasaista nopeutta. Ryhmät eivät voi pysähdellä, hidastaa tai kiihdytellä. Pieni liike edessä tarkoittaa haitariliikettä takana. Kiinnitättehän huomiota sujuviin koreografioihin!
 • Paraatin aikana yleisölle EI SAA jakaa mitään (esitteitä, näytteitä tms). Myös mainostaminen (banderollit, teippaukset jne.) ilman järjestäjän lupaa on kielletty. (Huom! yritysryhmät voivat mainostaa toimintaansa)
 • Kaikkien ryhmien tulee liikkua ja esiintyä paraatiryhmien ja yleisön turvallisuutta ajatellen!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!