Avajaisparaati ja avajaiset

Avajaisparaati

Meripäivät käynnistyvät vuosittain juhlavalla avajaisparaatilla, joka kulkee halki Kotkan kesäisen keskustan paraatiorkesterin johdolla. Paraati koostuu kotkalaisista toimijoista ja yhdistyksistä, ja muista Meripäiviin läheisesti liittyvistä tahoista. Paraati on Meripäivien perinteikäs ja sykähdyttävä lähtölaukaus, jota keräännytään katsomaan useiden sukupolvien voimalla, vuodesta toiseen. Paraati starttaa avajaispäivänä eli keskiviikkona 26.7. klo 18.00 Kymenlaaksonkadun loppupäästä, josta paraati lähtee kohti Itäkatua.

Paraatiin voivat ilmoittautua kaikki kotkalaiset yhdistykset ja yritykset, sekä muut Meripäiviin liittyvät tahot.  Ei-kaupalliset yhdistykset, järjestöt ja seurat voivat osallistua paraatiin ilmaiseksi. Kaupallisilta yrityksiltä peritään osallistumismaksu 500 euroa (+ alv).

Paraati on myös kilpailu ja Meripäivien yhteistyökumppani Kymen Seudun Osuuskauppa palkitsee voittajaryhmän 1000 euron palkinnolla.

Ilmoittautuminen on nyt auki! Lisätietoja täältä

Kymen Seudun Osuuskauppa logo

Meripäivien avajaiset

Meripäivien avajaisia juhlitaan perinteisesti paraatin jälkeen. Avajaisten ohjelma on perinteistä ja tilaisuudessa kuullaan muun muassa juhlapuheita ja musiikkia, sekä julkistetaan Meripäivien neuvos ja neuvoksetar, sekä palkitaan paras paraatiryhmä.

 

Pääyhteistyökumppanit

Menossa mukana