Pullopostia mereltä -kirjoituskilpailu

Kilpailuaika on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille oman tekstinsä lähettäneille! Kilpailun tulos julkistetaan Kotkan Meripäivillä.

Pullopostia mereltä -kirjoituskilpailu
Järjestäjinä Aviador Oy ja Kotkan Meripäivät

Meripäivien kirjoituskilpailu on valtakunnallinen ja kaikille avoin kirjoituskilpailu. Kilpailuun voi osallistua max. 12 liuskaa/30 000 merkkiä pitkällä lyhytproosalla. Lyhytproosaksi määritellään novellit, muistelmat, esseet, kertomukset. Kirjoitusten tulee olla alkuperäisiä, aiemmin julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Esiraati lukee kilpailuun lähetetyt teokset ja valitsee niistä enintään 50 tekstiä varsinaisen raadin luettavaksi.  Kilpailun esiraadissa toimivat kustantaja Vesa Tompuri, kirjailija Laura Laakso ja kirjailija Jouni Tossavainen.

Kilpailun varsinaisessa tuomaristossa ovat: kustantaja Vesa Tompuri, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, kirjailija Laura Laakso, kirjailija Jouni Tossavainen ja Suomen kansallismuseon intendentti Pia Paukku. Kilpailun pääpalkinto on 2 000 euroa. Tuomaristo voi harkintansa mukaan jakaa myös kunniamainintoja kirjapalkinnoin. Lisäksi tuomaristo valitsee teksteistä osan julkaistavaksi Pullopostia mereltä -teokseen. Kirjoituskilpailun teemana on meri.

Kirjoituskilpailun säännöt

 1. Kilpailun pääpalkinto on 2 000 euroa. Tuomaristo voi harkintansa mukaan jakaa myös kunniamainintoja kirjapalkinnoin. Pääpalkinto ei ole verovapaa.
 2. Tuomariston valitsemat tekstit tai teksti julkaistaan Aviador Oy:n kustantamassa teoksessa Pullopostia mereltä.
 3. Kilpailuun osallistuvien tekstien tulee olla A4-arkeille, vain yhdelle puolelle koneella kirjoitettuja. Tekstien maksimisivumäärä on 12 liuskaa/30 000 merkkiä. Samaan kokonaisuuteen kuuluvat liuskat on numeroitava. Kirjoituksella tulee olla nimi. Käsinkirjoitettuja tekstejä ei hyväksytä. Sama kirjoittaja voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tekstillä. Kilpailutöitä ei palauteta, joten niistä on syytä ottaa kopio omaa käyttöä varten.
 4. Kilpailuun voi osallistua max. 12 liuskaa/30 000 merkkiä pitkällä lyhytproosalla. Lyhytproosaksi määritellään novellit, muistelmat, esseet, kertomukset. Kilpailun teemana on meri.
 5. Esiraati lukee kilpailuun lähetetyt teokset ja valitsee niistä enintään 50 tekstiä varsinaisen raadin luettavaksi. Varsinainen tuomaristo valitsee teksteistä voittajatekstin, sekä tekstit julkaistavaan teokseen ja mahdolliset kunniamaininnat. Valinnat tehdään kesäkuun aikana.
 6. Esiraati: kustantaja Vesa Tompuri, kirjailija Laura Laakso ja kirjailija Jouni Tossavainen.
  Varsinainen tuomaristo: kustantaja Vesa Tompuri, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, kirjailija Laura Laakso, kirjailija Jouni Tossavainen ja Suomen kansallismuseon intendentti Pia Paukku.
 7. Kilpailuaika on 1.11.2021 – 28.2.2022. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Kilpailun tulos julkistetaan Kotkan Meripäivillä 2022 (vk 30).
 8. Tekstien lähetys pseudonyyminä:
  Tuomaristo käsittelee kilpailuun osallistuvat tekstit nimettöminä, jonka vuoksi kirjoitukset on varustettava nimimerkillä. Sähköpostitse lähetetyn tekstin liitetiedostossa ei saa olla yhteystietoja. Yhteystiedot liitetään mukaan sähköpostin viestiosuuteen.
 9. Kirjeitse lähetetyissä teksteissä nimimerkin henkilötietojen (nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero) pitää olla näkymättömissä mukaan liitetyssä kirjekuoressa, jonka päälle osallistuja kirjoittaa nimimerkkinsä, kirjoituksensa nimen ja liuskamäärän.
 10. Toimitusosoite sähköpostitse:
  meripaivat(a)kotka.fiViestin aiheeksi Meripäivien kirjoituskilpailuPostitusosoite printatuille teksteille:
  Aviador Kustannus/Kulttuurikulma
  Vironkatu 12
  00170  Helsinki
 11. Kirjeen aiheeksi Meripäivien kirjoituskilpailu

Lisätiedot ja kysymykset:
meripaivat(a)kotka.fi

Kuvassa piirrettyjä laineita vaaleanturkoosilla pohjalla