Meripäivät jatkavat keskustassa

Kotkan Meripäivät järjestetään tulevana kesänä 24.-27.7.2024. Tapahtuman teemassa korostuvat vastuullisuus ja yhteisöllisyys – yhdessä olon sekä yhdessä tekemisen tärkeys vaikeina maailmanpoliittisina aikoina. Toissa kesänä Ekokompassi-sertifikaatin saanut festivaali jatkaa ympäristöystävällisemmän tapahtuman kehittämistä ja panostaa edelleen tapahtuman ympäristökuormituksen minimoimiseen.

Meripäivät järjestetään kesällä 2024 Kotkan keskustan alueella. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tapahtuman piti palata Kantasatamaan, mutta alueen rakennustyöt on kesken, eikä tapahtumaa mahduta alueella vielä kokonaisuudessaan järjestämään. Meripäivät sijoittuvat siis myös ensi kesänä keskustan alueelle: Ruotsinsalmenkatu toimii Meripäiväkatuna, kesäravintolat sijoittuvat Sibeliuksenpuiston ympärille, Lasten Meripäivät järjestetään Yhteisötalo Messillä ja Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit kaupunginteatterilla.

Muutoksiakin on luvassa. Meripäivät tekee ensi kesän tapahtuman osalta tiivistä yhteistyötä Kotkan Satama Areenan ja The Day Eventsin -tapahtumatuotannon kanssa. The Day Meripäivät-tapahtuma järjestetään Satama Areenalla perjantaina ja lauantaina. Meripäivä Areena -konsertteja puolestaan ei tulevana kesänä järjestetä. Myös Tivoli jää kesältä pois, mutta sen sijaan luvassa on muuta ohjelmaa, josta tiedotetaan myöhemmin.

Lisäksi Satama Areenan toimitusjohtajaksi vuoden alusta siirtynyt Tiina Salonen jatkaa Kotkan kaupungin ja Satama Areenan välisellä sopimuksella ensi kesän Meripäivien johtotehtävissä heinäkuun 2024 loppuun.

Lisätietoja tapatumasta ja sisällöistä julkaistaan kevään 2024 aikana.

Pääyhteistyökumppanit 2023

Menossa mukana vuonna 2023