Kotkan kansainvälinen Aqua, Ambra, Aquila -korukilpailu

Kotkan kaupunki, Merikeskus Vellamo ja Kotkan Meripäivät järjestävät yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton ja Suomen Kello- ja Korumuseon kanssa meriaiheisen, kaikille avoimen korukilpailun.

Kaksiosainen kilpailu on nyt edennyt finaalivaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa osallistujat lähettivät kilpailun jurylle kuvan työstämästään korusuunnitelmasta. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 81 ehdotusta 62 tekijältä viidestä maasta.  Kilpailun jury on ehdotuksista seulonut kymmen finalistia, jotka tulevat kilpailemaan kilpailun palkintosijoista.

Finalistit ovat: Anna Fanigina, Latvia, Susanna & Tobias Feuerbacher, Tero Hannonen, Sarah Happonen, Tiina Luonua, Jenni Rutonen, Katja Salomaa, Saija Sipeläinen, Olga Sorsa ja Leena Tuomanen.

”Haluamme korostaa, että finaaliin pääsy kovassa kilpailussa on jo sinällään voitto ja kaikki finaalityöt ovat palkitsemisen arvoisia. Nyt odotamme finaalitöiden valmistumista, näyttelyn avautumista heinäkuussa sekä voittajien julkistaminen 30.6. ”, Suomen Kultaseppien Liiton toiminnanjohtaja Henrik Kihlman kertoo.

Palkintoraadin muodostavat tekstiilitaiteilija Helena Paakkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, taiteen maisteri Essi Pullinen, kultaseppämestari Petri Holmberg ja korujen keräilijä Helena Pahlman. Korujen arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten uniikkiuteen, taiteellisuuteen, toteutustapaan sekä siihen, kuinka kilpailun aihetta on nähty korukontekstissa uudenlaisesti.

Kilpailussa jaetaan NSG Sweden AB:n lahjoittamia materiaalipalkintoja. Pääpalkinnon arvo on 1 200 euroa. Palkintojen jako tapahtuu näyttelyn avajaisissa 30.6.2022 Kotkan Merikeskus Vellamon Ruuma-galleriassa.

Kilpailutyöt ovat esillä heinäkuun ajan Merikeskus Vellamon Ruuman näyttelyssä. Esillä ovat sekä finalistien valmistamat korut, että muut kilpailuehdotukset, jotka esitellään audiovisuaalisin keinoin.

Kilpailun säännöt löydät tästä (klikkaa linkkiä).

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Suomen Kultaseppien Liitto ry, NSG ja Suomen Kello- ja Korumuseo Kruunu.

Lisätiedot:

Suomen Kultaseppien Liitto
toiminnanjohtaja Henrik Kihlman
henrik.kihlman@suomenkultaseppienliitto.fi
040 775 10 85