Kotkan kansainvälisen Aqua, Ambra, Aquila -korukilpailun 2022 teemana on ”Meren viesti”

Kotkan kaupunki, Merikeskus Vellamo ja Kotkan Meripäivät järjestävät yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton ja Suomen Kello- ja Korumuseon kanssa meriaiheisen, kaikille avoimen korukilpailun. Kilpailu on toinen laatuaan ja se alkaa 14.1.2022.

”Kilpailuun osallistuvien tarkoituksena on tutkia meren meille kertomaa viestiä ja tulkita se korun muodossa. Aihetta voi lähestyä monelta eri kulmalta: materiaali, elementti, ilmiö tai konsepti voivat olla lähtökohtana, kun etsimme uudenlaista, nykyaikaan soveltuvaa käyttöä korumuotoilun ja korutaiteen keinoin”, Suomen Kultaseppien Liiton toiminnanjohtaja Henrik Kihlman kertoo.

Kaksiosaisen kilpailun suunnitteluvaiheessa osallistujat lähettävät kilpailun jurylle11.3.2022 mennessä kuvan työstämästään korusuunnitelmasta. Finaalivaihe järjestetään 26.3.-3.6.2022. Sen aikana finaalivaiheeseen valitut 10 korusuunnittelijaa toteuttaa suunnitelmansa valmiiksi koruiksi.

Palkintoraadin muodostavat tekstiilitaiteilija Helena Paakkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, taiteen maisteri Essi Pullinen, kultaseppämestari Petri Holmberg ja korujen keräilijä Helena Pahlman. Korujen arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten uniikkiuteen, taiteellisuuteen, toteutustapaan sekä siihen, kuinka kilpailun aihetta on nähty korukontekstissa uudenlaisesti.

Kilpailussa jaetaan NSG Sweden AB:n lahjoittamia materiaalipalkintoja. Pääpalkinnon arvo on 1 200 euroa. Palkintojen jako tapahtuu 1.7.2022 Kotkan Merikeskus Vellamon Ruuma-galleriassa.

Kilpailutyöt ovat esillä heinäkuun ajan Merikeskus Vellamon Ruuman näyttelyssä. Esillä ovat sekä finalistien valmistamat korut, että muut kilpailuehdotukset, jotka esitellään audiovisuaalisin keinoin.

Kilpailun säännöt löydät tästä (klikkaa linkkiä).

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Suomen Kultaseppien Liitto ry, NSG ja Suomen Kello- ja Korumuseo Kruunu.

Lisätiedot:

Suomen Kultaseppien Liitto
toiminnanjohtaja Henrik Kihlman
henrik.kihlman@suomenkultaseppienliitto.fi
040 775 10 85

Pääyhteistyökumppanit 2023

Menossa mukana vuonna 2023