TIEDOTE: Meripäivät luopuu omasta konserttituotannosta

Kotkan kaupungin Meripäiväorganisaatio luopuu suurten konserttien tuottamisesta ja tulevien Meripäivien aikana konsertit järjestetään Kauppatorilla ulkopuolisen tuottajan, RH Entertainmen Oy:n toimesta. Muutos ei koske Juha Vainion lauluihin perustuvaa Yleisessä Saunassa -konserttia.

Tapahtumapäällikkö Tiina Salosen mukaan Kotkan Kauppatoria halutaan kokeilla konserttien järjestämispaikkana ennen kuin tapahtumakeskus valmistuu Kantasatamaan.

”Toria hallinnoi Kotkan Kauppatie ja on luontevaa että Kauppatie on myös mukana Meripäiväjärjestelyissä eli vuokraa hallinnoimansa torin alueen ulkopuoliselle tapahtumatuottajalle”, Salonen kertoo.

Kotka haluaa kaupunkistrategiassaan edistää kaupungin tapahtumallisuutta ja Salosen mukaan konserttiliiketoiminnasta luopuminen mahdollistaa jatkossa keskittymisen entistä paremmin Meripäivien kokonaisuuden ja esimerkiksi kulttuurisisältöjen kehittämiseen ja laadullistamiseen.

”Kun kaupunki luopuu Meripäivien suurten konsertin tuottamisesta, poistuu siinä samalla myös taloudellinen riski”, tapahtumapäällikkö perustelee.

Kaupunki ja Kauppatie ovat tehneet jo aiemmin laajaa ja monipuolista yhteistyötä tapahtumakentällä ja nyt syntyneellä toimintamallilla yhteistyötä pyritään syventämään entisestään ja toisaalta selkeyttämään toimintakenttää.

Meripäivien ja konserttien ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja:

Kotkan kaupunki, tapahtumapäällikkö Tiina Salonen, p. 0400 608 997

Kotkan Kauppatie, toiminnanjohtaja Samuli Kansa, p. 0443440382
RH Entertainment Oy, Toimitusjohtaja Riki Huhtala, p. 0400 613 200