Nuorten konsertista

Tapahtuman alkuun on aikaa alle viikko ja tämän vuoden avajaispäivän ohjelma ja erityisesti Nuorten Meripäiväkonsertti on saanut ennennäkemättömän kysymysten tulvan Meripäivien asiakaspalvelukanaviin.

Keskiviikkoiltana järjestetään klo 20.30 alkaen 12–17-vuotiaille suunnattu konsertti Kotkan Kauppatorin Meripäivä Areenalla tapahtuman virallisten avajaisten jälkeen (huom, alue tyhjennetään avajaisten loputtua).  Pääsymaksuton konsertti järjestetään osallistuvan budjetoinnin, Osbun kautta. Osallistuvassa budjetoinnissa kuka tahansa voi ehdottaa ideaa toteutettavaksi ja ehdotuksista valitaan äänestyksen kautta toteutettavat. Äänestys järjestettiin marraskuussa 2022 ja nuorten meripäiväkonsertti keräsi siinä ylivoimaisesti eniten ääniä – yli 800 kappaletta. Ehdotuksen tehneet nuoret ovat olleet mukana Meripäiväkonsertin suunnittelussa ja myös illan pääartisti valikoitui heidän toiveidensa pohjalta. Konsertin kohderyhmä tulee suoraan osallistavan budjetoinnin Osbun alkuperäisestä ideasta eli ”nuoret järjestää nuorille”. Artistivalinta tehtiin muutamista kyseiselle päivälle vapaana olleista suosikeista maaliskuussa 2023 ja päätähdeksi valikoitui silloin Käärijä. Konsertin pääyhteistyökumppanina toimii Kymen Seudun Osuuskauppa ja tuotanto tehdään yhdessä Kotkan kaupungin ja Meripäivä Areenaa tuottavan Satama Areenan kesken.

Käärijän suosion myötä Nuorten konsertti-ilta on herättänyt laajaa kiinnostusta niin alle kohderyhmän olevissa kuin aikuisissakin. Kiinnostuksen on vastattu järjestämällä torstai-iltaan lisäkeikka. Keikka on pääsymaksullinen ja osa Meripäivä Areenan ohjelmaa. Torstain konsertti-ilta on ikärajaton ja näin kaikilla on mahdollisuus ostaa pääsylippu ja nauttia suosikkinsa keikasta sekä illan aikana esiintyvistä Olavi Uusivirrasta, Arpasta ja Yeboahasta.

Keskiviikkoillan konsertti on pääsymaksuton edellä mainitsemistani syistä: budjetti tapahtumaan tulee osallistuvan budjetoinnin kautta ja näin mahdollistuu alkuperäisen idean mukainen toteutus.

Osallistuva budjetointi tulee taas ensi syksynä ja silloin sinullakin on mahdollisuus ehdottaa budjettia käytettäväksi toiveittesi mukaan. Kunnioitetaan tälläkin kertaa sitä ja annetaan nuorille nuorten tapahtumailta.

Meripäivillä on myös runsaasti muuta ohjelmaa ja koko kattaus löytyy verkkosivuiltamme. Nähdään ensi viikolla Meripäivillä!

Meripäiväterveisin,
Tiina Salonen
tapahtumapäällikkö

Lue lisää Osbusta täältä

Pääyhteistyökumppanit 2023

Menossa mukana vuonna 2023