Turvallisuus

Meille Meripäivillä on tärkeää, että asiakkaat voivat nauttia rennosta tunnelmasta, festivaalihumusta ja hyvästä meiningistä turvallisessa ympäristössä. Meripäivien kävijöiden turvallisuudesta vastaa X-Sec Group Oy. Turvallisuus on otettu aina ensisijaisesti huomioon tapahtuma-aluetta ja ohjelmaa suunniteltaessa. Alueella on runsaasti järjestyksenvalvojia ja aktiivista yhteistyötä tehdään kaiken aikaa eri viranomaisten kanssa.

Tapahtuman kävijänä voit omalta osaltasi vaikuttaa tapahtuman turvalliseen onnistumiseen saapumalla paikalle iloisella festivaalifiiliksellä ja pitämällä huolta itsestäsi, omaisuudestasi ja muista juhlijoista. Jos sinulla on mitä tahansa huomioita turvallisuuteen liittyen tai näet mitä tahansa asiaan liittyvää (esimerkiksi onnettomuuden), ilmoitathan siitä ensi tilassa järjestyksenvalvojille tai lähimmälle tapahtuman työntekijälle.

Terveysturvallisuus:

Suomessa ei ole tällä hetkellä voimassa olevia koronarajoituksia. Toivomme, että jokainen toimii vastuullisesti ja ottaa toiset tapahtumakävijät huomioon kaikissa tilanteissa.

Saavuthan tapahtumaan ainoastaan terveenä. Muista pestä ja desinfioida käsiäsi riittävän usein sekä pitää riittävät turvavälit muihin kävijöihin, myös ruuhkaisissa tilanteissa on tärkeä muistaa riittävät etäisyydet. Siirtymätilanteisiin on hyvä varata riittävästi aikaa, jotta vältytään tungoksilta.

Muita turvallisuusohjeita:

 • Mahdollisessa vaaratilanteissa tulee noudattaa festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita.
 • Muista nauttia alkoholittomia nesteitä erityisesti aurinkoisella ilmalla.
 • Valitse varusteet sään mukaan. Huomioi, että lämpötila voi laskea illalla huomattavasti.
 • Tapahtuma järjestetään keskellä Kotkansaarta. Kunnioitathan kaikkien kotirauhaa. Älä mene luvatta pihoihin tai niiden läheisyyteen.

Tapahtuma-alueelle on kiellettyä tuoda omia alkoholijuomia sekä turvallisuutta vaarantavia esineitä.

Alueella on useita juomavesipisteitä, joista voit sammuttaa janosi ja täyttää vesipullosi raikkaalla vedellä.

Myös kännyköiden ja kameroiden tuonti alueelle on sallittu.

Tapahtuma-alueella ovat kiellettyjä seuraavat esineet ja asiat:

 • alkoholituotteet ja huumaavat aineet
 • ampuma- ja teräaseet sekä monitoimityökalut
 • räjähteet, ilotulitteet, soihdut ja laserit
 • polkupyörät ja muut ajoneuvot
 • paksut ketjut ja lyömäaseet
 • retkituolit
 • selfiekepit
 • dronet
 • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella (ilman järjestäjän myöntämää lupaa)
 • katusoitto alueella (ilman järjestäjän myöntämää lupaa)

Emme suosittele lemmikkieläimien tuomista tapahtumaan! (tapahtuma-alue ei ole sopiva paikka koirille ja muille lemmikkieläimille)

Ensiapu

Meripäiväalueella on SPR:n koulutetun henkilökunnan päivystyspiste. Lisäksi alueella kiertää SPR:n ensiapuryhmä. SPR on paikalla koko tapahtuman ajan ja auttaa pienissä kolhuissa ja haavereissa. Avun tarpeessa voit lähestyä ketä tahansa ensiapu- tai turvallisuushenkilöä.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty tapahtuma-alueella muualla kuin tupakointiin osoitetulla paikoilla. Tupakointikielto on voimassa koko tapahtuman ajan ja koskee myös Meripäiväparaatin yleisöä ja osallistujia.

Turvatarkastus

Meripäivillä turvallisuus on etusijalla ja alueen sisääntuloporteilla suoritetaan tarvittaessa turvatarkastuksia. Huomioithan tämän saapuessasi. Alueen porteilla on narikat tavaroille, joita et haluat kantaa mukanasi tapahtuma-alueella.

Löytötavarat

Tapahtuman infopiste ottaa vastaan löytötavaroita koko tapahtuman ajan. Lasten Meripäivien löytötavaroita voi toimittaa tapahtuman aikana Lasten Meripäivien omalle infopisteelle Yhteisötalo Messillä. Kaikki infopisteille toimitetut löytötavarat kirjataan reaaliajassa eOmistaja-sivustolle ja voit tarkastella löytötavaroita täältä. Lista ei enää päivity tapahtuman jälkeen. Löytötavarat on maanantaina toimitettu Kotkan Poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. 
Huomatkaa, että muualta, kuin viralliselta meripäiväalueelta (ks. kartta) ei löytötavaroita tule infopisteisiin, esimerkiksi puistoista tai muualta kaupungilta.

 

Voit tiedustella löytötavaroita Poliisin löytötavaratoimistosta:
Kotkan poliisiasema, Ruukinkatu 12, 48100 Kotka
puh. 0295 414 514, puhelinaika ma – pe klo 8 – 11 ja 13 -16
avoinna ma – pe klo 9 -16.15
loytotavara.kotka(at)poliisi.fi

 

Vesipisteet
Alueella on useita juomavesipisteitä, joista voit sammuttaa janosi ja täyttää vesipullosi raikkaalla vedellä.
Vesipisteet tarjoaa Kymen Vesi Oy.

 

Pääyhteistyökumppanit