Aqua, Ambra, Aquila – kansainvälinen korukilpailu


Kotkan meripäivien kansainvälinen korukilpailu 2024

Kotka Maritime Festival International Jewelry Competition 2024 – for information in English click the following link: Aqua Ambra Aquila jewellery contest

Korukilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Seuraavat taiteilijat on valittu kilpailun finaaliin sekä osallistumaan finalistien näyttelyyn Merikeskus Vellamon Ruuma galleriassa.

Vuoden 2024 finalistit

Anneli Aaltonen, Finland
Elli Hukka, Finland
Yael Kaduri, Israel
Chaoqun Li, China
Reet Salonen, Finland
Johannes Schweighofer, Austria
Astari G. Swatantri, Finland
Kaisu Tullinen, Finland
Julie Usel, Switzerland
Jana Veselá, Czech Republic


”Meri antaa, meri ottaa”

Kotkan kaupunki, Merikeskus Vellamo ja Kotkan Meripäivät järjestävät yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton, ja Suomen Kello- ja Korumuseon kanssa meriaiheisen kansainvälisen korukilpailun.

Tarkoituksena on tutkia meren meille kertomaa viestiä ja tulkita se korun muodossa. Aihetta voi lähestyä monelta eri kulmalta. Materiaali, elementti, ilmiö tai konsepti voivat olla lähtökohtana, kun etsimme uudenlaista, nykyaikaan soveltuvaa käyttöä korumuotoilun ja korutaiteen keinoin. Erityistä painoarvoa annetaan kestävän kehityksen ajattelulle. Kierrätys ja eettisesti tuotetut materiaalit ovat suositeltavia korujen toteutuksessa.

Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisessä vaiheessa eli suunnitteluvaiheessa osallistujat esittelevät suunnitelmansa kuvina. Toiseen vaiheeseen eli finaalivaiheeseen valitut 10 finalistia toteuttavat omakustanteisesti suunnitelmansa valmiiksi koruiksi.

Kilpailutöistä järjestetään näyttely Merikeskus Vellamon Ruuma-galleriassa kesäkuun aikana alkaen torstaina 27.6.2024 jatkuen sunnuntaihin 28.7.2024 asti. Näyttelyssä on esillä finalistien valmistamat korut. Tavoite on, että kilpailutyöt voivat olla esillä myös muissa näyttelyissä vuosien 2024 / 25 aikana.

Arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten uniikkiuteen, taiteellisuuteen, toteutustapaan sekä siihen kuinka kilpailun aihetta on nähty korukontekstissa uudenlaisesti.

Kilpailu on yleinen, kaikille avoin korusuunnittelukilpailu. Kilpailua markkinoidaan Suomen lisäksi erityisesti Kotkan ystävyyskaupungeissa Liettuassa, Puolassa sekä Virossa.  Kilpailun kielinä ovat suomi ja englanti.

”Meri antaa, meri ottaa”

Meri, tämä ihmiskunnalle niin tärkeä elementti, on palvellut meitä kansakuntia ja kulttuureja yhdistävänä kulkuväylänä, ravintolähteenä, mielen virkistäjänä, rikkauksien tuojana sekä inspiraation lähteenä. Meri on ollut antoista ja hyödyllinen mutta se on myös vaatinut veronsa. Haluamme korun keinoin kuulla ja nähdä minkä tarinan meri kertoo sinulle. Onko sen kauneus ja sen tarjoama ihmisiä ja kulttuureja yhdistävä historia korusi lähtökohta. Onko meren tarjoamat raaka-aineet inspiraation lähteesi vai onko sen karu voima ja anteeksiantamattomuus kertomasi viesti? Etsimme nyt näitä meren kertomia tarinoita korujen muodossa.

Kilpailun säännöt suomeksi seuraavasta linkistä: Kilpailun säännöt

Lisätiedot:

Suomen Kultaseppien Liitto
toiminnanjohtaja Henrik Kihlman
henrik.kihlman@suomenkultaseppienliitto.fi
040 775 10 85

 

Pääyhteistyökumppanit 2024

Menossa mukana vuonna 2024