Satama Areena tuottaa Meripäivien aikaiset konsertit

Kotkan Meripäivien aikaan järjestettävien konserttien järjestäjänä kesällä 2023 toimii Satama Areena. Kyseessä on elokuussa Kotkan Kantasatamaan avautuvan Satama Areenan ensimmäinen itse tuottama tapahtuma. Kauppatorilla torstaista lauantaihin 27.7.–29.7. järjestettävä konserttikokonaisuus kulkee nimellä Meripäivä Areena. Konserttien esiintyjät julkaistaan myöhemmin.

  • On mahtavaa, että Satama Areena pääsee osaksi Kotkan tärkeintä tapahtumaa. Pääsemme luomaan sekä kaupunkilaisille että matkailijoille elämyksiä ja toki myös osaltamme kehittämään tapahtumaa, iloitsee Satama Areenan toimitusjohtaja Minna Nyman.

Areenan lava ei ole tyhjillään keskiviikkonakaan vaan silloin lavalla pidetään perinteiset Meripäivien avajaiset sekä osallistuvan budjetoinnin kautta järjestettävä nuorten meripäiväkonsertti. Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen pitää tärkeänä sitä, että Meripäivä Areenasta vastaa nyt paikallinen toimija.

  • Meripäivät on seudulle todella merkittävä tapahtuma, joka tuo vuosittain Kotkaan tuhansia kävijöitä ympäri Suomea. Paikallisuuden esiin tuominen on meille tärkeää ja siksi olemme hyvillämme siitä, että meillä on nyt myös konserttijärjestäjänä paikallinen toimija, toteaa Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Meripäivät järjestetään viime vuoden tapaan Kotkan keskustassa keskiviikosta lauantaihin 26.7.–29.7. Tapahtuma-alue on pääpiirteittäin sama kuin kesällä 2022. Ruotsinsalmenkatu toimii jälleen niin sanottuna meripäiväkatuna, kesäravintolat sijoittuvat Lehmuskujalle, Kotka-lava kaupunginteatterin pihalle ja Tivoli Seiterä Sapokkaan. Lasten Meripäiviä vietetään Yhteisötalo Messillä. Avajaisparaati kulkee niin ikään viime vuoden reittiä eli Kymenlaaksonkatua pitkin päättyen Papinkadun ja Itäkadun risteykseen. Avajaiset järjestetään Meripäivä Areenan lavalla totutusti heti paraatin jälkeen.

  • Kokemukset viime kesältä olivat hyvät ja myös kävijöiltä tuli positiivista palautetta tapahtuma-alueesta. Oli siis luonteva jatkaa samalla paikalla varsinkin, kun kantasatama on edelleen poissa käytöstä, kertoo Tiina Salonen.

Meripäivien jälkeen toteutetussa kävijätutkimuksessa yli 70 prosenttia vastaajista oli tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen tapahtuma-alueeseen. Tutkimuksen mukaan kokonaistyytyväisyys tapahtumaan kasvoi hieman vuodesta 2019 lähelle 80 prosenttia ja erityisesti tapahtuman tunnelma sai jälleen kiitosta. Kotkan kaupunki teettää Meripäivistä alkuvuoden aikana laajamittaisen selvityksen, jonka tarkoituksena on kartoittaa sitä, mihin suuntaan tapahtumaa jatkossa kehitetään. Tuloksista tiedotetaan vuoden 2023 aikana.

 

Pääyhteistyökumppanit 2023

Menossa mukana vuonna 2023